nbheader
rosa cultuur 16 maart - ongemerkt
Doe mee: De Zaanse Stem 2018

Vier jaar geleden, op 16 maart 2014, vond de eerste, succesvolle editie van De Zaanse Stem plaats. Vele zangers, dansers, muzikanten, dichters en toneelspelers lieten die dag hun stem horen. Op zondag 18 maart vieren we opnieuw de Zaanse cultuur onder de noemer De Zaanse Stem. De Zaanse Stem, een culturele manifestatie waarbij kunstenaars (zowel amateurs als professionals) en culturele instellingen worden uitgenodigd zich te presenteren. Alles mag: een expositie, een uitvoering, een vurig pleidooi, een filmpje; als het maar feestelijk, ontroerend of bijzonder is. Doel is samen uit te dragen dat kunst en cultuur van een onschatbare waarde en onmisbaar zijn in een stad als Zaanstad.
De Zaanse Stem is ook een plek om elkaar te ontmoeten en samen te genieten van al het moois dat Zaanstad te bieden heeft. Laat ook je stem horen!

Mogelijkheden:
  • een podiumpresentatie (dans, muziek, voordrachten, toneel - 10 tot 15 minuten)
  • het tentoonstellen van schilderkunst
  • het tentoonstellen van beeldend werk
  • alle andere kunstuitingen
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, meld je daarom snel aan.

Apparatuur is aanwezig. Alle deelnemers krijgen een gratis consumptie.
De Zaanse stem zorgt voor een aanvullend programma met onder meer dichters van De Zaanse Dichterskring en de Zaanse band Inbetween colours.

De Zaanse Stem
Zondag 18 maart
13.00 - 20.00 uur
De Lorzie
Marktplein, Wormerveer

Aanmelden:
Uiterlijk 28 februari via: info@dezaansestem.nl

Meer informatie:
info@dezaansestem.nl
ROSA-001
De campagne is in volle gang en ondertussen staat de fractie niet stil. Het raadswerk gaat door en de eerste debatten liggen alweer achter ons, in de komende weken zullen er nog diverse volgen. Een overzicht van de komende debatten is zowel op de website als op de Facebookpagina te vinden. Naar de Debatagenda

De VVD stelde actualiteitsvragen en veroorzaakte de nodige commotie rond de satirische website van ons kandidaat-raadslid Erik Schaap. Omdat we niet in de gelegenheid zijn gesteld om hierop te reageren in de raadszaal hebben we direct een persverklaring uit laten gaan met onze visie op de gang van zaken. De volledige persverklaring is terug te lezen op de website, zie de link hieronder.

De Kultuurklutsers, ondersteund door ROSA en andere partijen zijn continu in touw om de benodigde 5000 handtekeningen te verzamelen, benodigd om een referendum over de extra subsidie voor het Cluster mogelijk te maken. Steeds meer organisaties beginnen zich te roeren en geven hun visie op de ontwikkeling van geclusterde cultuur. Op de website van de Kultuurklutsers worden regelmatig updates geplaatst, ook is daar te lezen waar en wanneer er fysiek ondertekend kan worden. Ga naar de website van de Klutsers.

De eerste campagnefilmpjes staan online, en we zijn groos op het resultaat. Daar durven we bij Jinek wel mee voor de dag komen! Je kan ze bewonderen via de site.

Een selectie van recente artikelen op onze website:

Beetje bij beetje maakt ROSA Zaanstad schoner!

https://youtu.be/8guQcQZgviE

Persverklaring over actualiteitsvragen VVD

Beste mensen, Graag willen wij van de gelegenheid gebruik maken om te reageren op alle commotie die is ontstaan rond de satirische website over de PVV- Zaanstad van Erik Schaap. Ik wil u er in dat verband op wijzen dat de op persoonlijke titel gemaakte website al bestond ver voordat ROSA begon met het samenstellen van haar kandidatenlijst. Vandaar dat …

ROSA stelt voor: Willem Neeft

Trots stellen wij de nummer 9 op onze kandidatenlijst voor: Willem Neeft, in het Guisveld https://youtu.be/4idhgsEF8VI

De dood van een theaterzaal

Hoe ook het laatste theatertje uit Krommenie verdween. Ooit kende Krommenie drie podia. Je had Ons Genoegen in de Noorderhoofdstraat en er was Atlantic bij de kerk. Maar er was nog een derde podium. En met podium bedoel ik dan niet een paar op elkaar gestapelde pallets, maar een echt podium met coulissen en gordijnen. Dat derde podium was de …

ROSA stelt voor: Danne Hekman

Trots stellen wij de nummer 10 op onze kandidatenlijst voor: Danne Hekman, in De Groote Weiver https://youtu.be/jYaxaUuKk2g
facebook twitter