nbheader
IMG-1379
De Zaanse Stem - Zondag 18 maart - 13.00-20.00 - De Lorzie Wormerveer.

Nog even en we maken de gang naar de Stembus. Maar voor het zover is willen we iedereen uitnodigen om samen met ons de Zaanse cultuur in al haar facetten te beleven tijdens het Festival De Zaanse Stem. We hopen velen van u te treffen en wellicht te spreken. Laat je verrassen door de veelzijdigheid die de Zaanstreek op cultureel gebied te bieden heeft, van pop tot triphop, van reggea tot koorzang, van gedicht tot verhaal, van fotografie tot schilderkunst en nog veel meer. Voor het complete programma en timetable (onder voorbehoud) ga je naar www.dezaansestem.nl.
IMG-1355
Eindelijk lijkt er schot te komen in de ontwikkeling van de Hemmes. met een motie van ROSA, die met grote meerderheid is aangenomen, gaan we er van uit dat we het trage proces vlot kunnen trekken en er snel een aanvang kan worden gemaakt met de ontwikkeling van deze parel aan de Zaan. ROSA zou ROSA niet zijn als we alvast een voorschot hebben genomen om de druk op de ketel te houden; de afgelopen week is alvast de eerste windmolen op de Hemmes geplaatst.
hemmes
Campagne, campagne, campagne.
De afgelopen weken hebben talloze vrijwilligers zich weer ingezet om ons mooie programma bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen. Onze verkiezingskrant, waar we best een beetje trots op zijn,van deur tot deur verspreiden, de verspreiding van de prachtige posters, maar ook het in weer en wind de straat op om in gesprek te gaan met de inwoners. Vandaag, in de snijdende oosterwind, het slotstuk in de straatcampagne, de verkiezingsmarkt op de Gedempte Gracht. Uiteraard was het ROSA die de sfeer maakte, met de meegebrachte DJ's, waardoor we het in ieder geval al dansend niet te koud kregen. Dank aan alle vrijwilligers die zich de afgelopen weken hebben ingezet, jullie zijn onmisbaar!
ROSAFB
LIJSTTREKKERSDEBAT live te volgen via internet.
‪Dinsdag is het grote slotdebat met de Zaanse lijsttrekkers, vanaf 20:00 uur in het stadhuis. Georganiseerd door RTV Zaanstreek, De Orkaan en het NHD.‬ Het debat is live te volgen, we houden u op de hoogte.
‪Maar op het stadhuis komen kijken kan natuurlijk ook!
Een debat met de mensen die het willen gaan doen.
Veel beter dan landelijke kopstukken, zonder benul van Zaanstad, die zich even komen bemoeien met onze gemeenteraadsverkiezingen!‬
S62A4659
Een selectie van recente artikelen op onze website:

ROSA stelt voor: Ruud Pauw

Trots stellen wij de nummer 1 op onze kandidatenlijst voor: Ruud Pauw, de fractievoorzitter van ROSA, gefilmd aan De Zaan. https://youtu.be/XDT9HBK9pKA

ROSA bouwt de eerste molen op De Hemmes

Het schiereiland De Hemmes ligt nu grotendeels braak, maar in het verleden hebben er acht molens gestaan. Al in 2012 startte een groep Zaanse burgers, inmiddels bekend als stichting Hemmes Groep, met het maken van plannen voor de invulling van het gebied. Het oorspronkelijke plan voorzag in woningen en zes traditionele molens die worden voorzien van moderne windturbines. ROSA is …

Amok om “het Blok”

Schriftelijke vragen over “het Blok”

Parteon wil 84 karakteristieke woningen in de buurt “Het Blok” te Krommenie slopen. ROSA vraagt zich af waarom niet voor renovatie is gekozen. Wij gingen in gesprek met het bestuur van de bewonerscommissie en wij dienden schriftelijke vragen in bij het college.
facebook twitter