ROSA’s dag op het land


Kom mee naar buiten allemaal!

Een bijzondere vaar- en wandelexcursie op zondag 29 september

Wandel met ROSA door mooie polders en luister naar de boeiende bijdragen van archeoloog Piet Kleij en geograaf Jaap van Harlingen.

Begin dit jaar lanceerde ROSA een plan om de prachtige buitengebieden op de grens van Uitgeest en Zaanstad beter te beschermen. Het open landschap rond de Crommenije en de Noorder- en Zuiderham is immers de bakermat van de Zaanstreek; de sporen van tientallen eeuwen menselijk geploeter zijn er nog altijd zichtbaar aanwezig.

Op zondag 29 september krijg je de kans om dit zelf te ervaren. ROSA organiseert een vaar- en wandelexcursie naar dit bijzondere gebied.

 

Je wordt bijgepraat over de geschiedenis door stadsarcheoloog Piet Kleij en geograaf Jaap van Harlingen en je bezoekt bijzondere locaties die een rol (kunnen gaan) spelen in de duurzame ontwikkeling die ons voor ogen staat.

De dag begint om 09.30 uur met een ontbijtje in De Knapzak aan het Noordeinde 18 in Wormerveer. Van daar varen we naar Erfgoedpark De Hoop in de Polder van Berouw aan het Uitgeestermeer. Vervolgens lopen we langs slingerende dijkjes en dwars door Krommenie terug naar De Knapzak, waar we tegen 16.00 uur hopen af te sluiten met een borrel.

Praktische informatie

Deelname is gratis en voor een natje en een droogje onderweg wordt gezorgd. Houd wel de weersvoorspellingen in de gaten en ga ervan uit dat er een flink stuk (ongeveer 5 kilometer) moet worden gelopen (al bestaat de mogelijkheid de laatste kilometers per bus af te leggen). Mede daarom is de dag helaas niet geschikt voor mensen die moeilijk ter been zijn en jonge kinderen.

Wandel en vaar gezellig met ons mee! Stuur een mail naar info@rosa-zaanstad.nl en vermeld het aantal personen dat je wilt aanmelden en een e-mailadres en telefoonnummer waarop we je kunnen bereiken.

Bereikbaarheid met het OV

De Knapzak ligt op tien minuten loopafstand van station Wormerveer. Bus 69 stopt net om de hoek van De Knapzak. Lijn 69 rijdt van Assendelft via Krommenie, Wormerveer en Koog aan de Zaan naar Zaandam, alwaar de bus via het station, het Zaans Medisch Centrum en Kogerveld naar ’t Kalf rijdt.