ROSA is 20 FEEST


Datum: zaterdag 21 november 2015
Aanvang: 20.30 uur (zaal open 20.00 uur)
Lokatie: De Groote Weiver, Industrieweg 2a, Wormerveer
Toegang gratis (maar donatie is zeer welkom).

Poster feest ROSA is 20

 

 

 

 

Op 17 november 1995 werd politieke vereniging ROSA opgericht door een groep betrokken en strijdlustige Zaankanters. De initiatiefnemers waren voornamelijk oud-PSP’ers en actievelingen van de Groote Weiver. Op de oprichtingsvergadering in buurthuis Het Kraaienest aan het Stuurmanspad bundelden zij hun krachten en idealen.

Al gauw na de oprichting deed ROSA van zich spreken met spraakmakende acties zoals het illegaal beplakken van het politiebureau (om te ijveren voor legale wildplakplaatsen) en het bevestigen van een kostenthermometer op de bouwschutting van het Zaantheater (tegen de hoogoplopende kosten van deze nieuwbouw).

Sinds 1998 is ROSA vertegenwoordigd in de gemeenteraad, aanvankelijk met één zetel, maar inmiddels met drie. Ruud Pauw, al 17 jaar ROSA-raadslid, werd meerdere keren door zijn collega’s tot beste raadslid gekozen. Naast gedegen raadswerk onderscheidt ROSA zich nog altijd door haar acties buiten de raad, zoals dit voorjaar een succesvol debat over de toekomst van cultuur in Zaanstad.

Reden genoeg dus voor een feest. Op 21 november treden op uitnodiging van ROSA Boss Capone, 3 lesbians on a camping, Ooit 3 musketiers en Fred Pruim op in de Groote Weiver.  Ook zijn er heerlijke hapjes en een pubquiz.

Iedereen is welkom – zelfs als je nog nooit op ROSA hebt gestemd.