Zaanse Monumentendag – 7 april


Op zondag 7 april organiseert ROSA de 25e editie van de Zaanse Monumentendag.

In de voormalige Vermaning aan de Westzijde 181 (hoek Vincent van Goghweg) is een afwisselend programma met muziek, informatie over de Doopsgezinden in de Zaanstreek en over monumenten in Zaanstad.

programma

Het programma start om 13.00 uur met een optreden van Lorena, singer-songwriter uit Krommenie. Om 13.30 uur en om 15.00 uur vertelt Kok Klever over Doopsgezinden in de Zaanstreek. Dick Kerssens geeft om 14.05 uur uitleg over de historie van het gebouw. Wethouder Natasja Groothuismink vertelt aansluitend over het gemeentelijk beleid ten aanzien van monumenten. Om 15.30 uur sluit Lorena het programma af met een intieme set.

De zaal is vanaf 12.45 uur open. Toegang is gratis. Het programma eindigt om 16.30 uur.

De voormalige Vermaning is een uniek monument uit de 17e eeuw. Momenteel is het in bruikleen bij het Noord-Hollands Byzantijns mannenkoor. Koorleden hebben het gebouw prachtig gerenoveerd.

Het gebouw is te vinden aan de Westzijde 181 en ligt achter het pand met nummer 179. Naast pand nr. 179 is een doorgang.

welkom

Loop even binnen, blijf de hele middag of sluit aan bij een van de onderdelen. Van harte welkom!

ROSA koestert de Zaanse monumenten en strijdt voor het behoud van voor de streek en stad beeldbepalende en belangrijke gebouwen, natuur en cultuur. Met de Zaanse Monumentendag brengt ROSA steeds een van de vele monumenten voor het voetlicht.