Categoriearchief: Bijeenkomsten

Uitnodiging Zaanse 1 mei viering

Viering Dag van de Arbeid – 1 mei

ROSA nodigt je van harte uit voor de Zaanse 1 mei viering. Op maandagavond 1 mei organiseren wij voor iedere Zaankanter met een links en rood hart een feestelijke bijeenkomst in het Paviljoen in het Koogerpark.

Het programma start om 20.00 uur met een korte lezing over de Internationale, Henriëtte Roland Holst en Jaap van de Merwe. Vervolgens is er  een socialistische pubquiz en we sluiten de avond af met de presentatie van de Zaanternationale, de Zaanse versie van de Internationale. Wie wil zingt mee in het koor. Entree is gratis, drankjes zijn tegen een bescheiden vergoeding verkrijgbaar.

Zaanse 1 mei viering
1 mei 2017
Paviljoen in het Koogerpark, Oud Koog (hoofdingang aan de Jonge Zwaanstraat)
Aanvang 20.00 uur
Informatie: info@rosa-zaanstad.nl

Je bent van harte welkom!

Zaanternationale – een prijsvraag!

Op 1 mei viert ROSA de Dag van de Arbeid. Wij doen dit op feestelijke wijze en onder meer met de presentatie van een heuse Zaanse versie van De Internationale.

Ga jij de geschiedenis in als de schrijver van deze Zaanternationale? Lees gauw verder voor de voorwaarden. Insturen kan tot 16 april 2017.   Lees verder Zaanternationale – een prijsvraag!

Bijenwandeling Heemtuin

Datum: zaterdag 23 april 2016
Aanvang: 14.00 uur
Locatie: Heemtuin, Burgemeester In ‘t Veldpark, Zaandam
De heemtuin ligt direct ten zuiden van het Zaans Medisch Centrum. Hoofdingang aan parkzijde, nabij eendenvijver.

Meer info: ROSA’s blijde BIJen-bijeenkomst-met gratis bijen-bloemzaad/
Info over de Heemtuin: Zaans natuurmilieucentrum/heemtuin

Op naar de volgende 20 jaar

Gisteren 21 november vierde ROSA feest. Veel feestgangers trotseerden kou, wind en regen om te genieten van de prachtige muziek van Mark Nieuwenhuis en Jur de Vries, het ontroerende, door Hans Kuyper geschreven en gezongen, ROSA-lied, de heerlijke hapjes van Mariska, de pubquiz en om lekker te dansen op de aanstekelijke ska van Boss Capone. Een topavond. Hartverwarmend waren ook de vele felicitaties en warme woorden die ons via de mail en sociale media bereikten. Wij zijn klaar voor (zeker) nog 20 jaren!

Lees verder Op naar de volgende 20 jaar

Rebelse Stad met nagesprek Sara Stolk in De Fabriek

REBELSESTAD_70x100_NLFilmtheater DeFabriek organiseert in samenwerking met politieke vereniging ROSA op vrijdag 17 april een vertoning van de film Rebelse Stad. Sara Stolk-Duijs, geboren in Zaandam en Provo van het eerste uur, zal bij de film aanwezig zijn en na afloop vragen beantwoorden. Sara was getrouwd met Zaandammer en Provo-oprichter Rob Stolk (hij overleed in 2001), zij  trouwden in oktober 1965 in stijl in Zaandam, compleet met wit spijkerpak en witte fietsen.

Lees verder Rebelse Stad met nagesprek Sara Stolk in De Fabriek

Marjan Minnesma spreekt in De Lorzie in Wormerveer

100 Zaanse woningen gezocht om energieneutraal te maken

Op uitnodiging van ROSA, Milieudefensie Zaanstreek, Transition Town Zaanstreek en de Zaanse Energie Koöperatie spreekt duurzaamheidskoningin Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, op vrijdag 6 februari in De Lorzie over het doel van Urgenda om in Wormerveer 100 woningen energieneutraal te maken. Ook wordt hun visie op een volledig duurzame energievoorziening in 2030 toegelicht.

De avond start om 20.00 uur (deur open om 19.45 uur) en vindt plaats in De Lorzie aan het Marktplein in Wormerveer. Toegang is gratis.

Lees verder Marjan Minnesma spreekt in De Lorzie in Wormerveer