De Week van ROSA – 13 tot 20 januari 2020


 

Nieuwjaarsborrel, politiek gebuitel en lekker zwemmen in de Zaan (ook vrouwen mogen meedoen).

Afgelopen dinsdag waren wij bij de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Gemeente Zaanstad in het Zaantheater. Wat ontzettend leuk dat zoveel samenwerkingspartners van de gemeente genodigd en aanwezig waren! Wat ons betreft een mooie aanzet om uit de ivoren toren, samen met anderen, het nieuwe jaar in te gaan.

Na een leuke cabaretvoorstelling van Rayen Panday kreeg Freek de Jonge, zichtbaar geëmotioneerd, de Zaanse erepenning. Om de aandacht van zichzelf af te leiden stelde Freek voor om een nieuwe straatnaam op te nemen, waarna de nodige discussie volgde binnen de Zaanse politiek. Gelukkig hebben we een deskundige en onafhankelijk opererende straatnaamcommissie in Zaanstad. Zij gaan over de toewijzing van de straatnamen en hebben al menig verzetsheld in het stratenplan vereeuwigd.

Tot slot was de Junior Kamer Zaanstreek aan zet, die aandacht vroeg voor hun programma omtrent Eenzame Jongeren (wat jammer dat die niet in de zaal zaten, er was leuke cabaret!). Deze moderne jonge-mannen club, De Vrijmetselaars 2.0 zogezegd, organiseert al vele jaren mooie evenementen voor het goede doel; met dit jaar De Zaanse Zwemchallenge. Opgeven kan nog steeds, en vrouwen mogen ook meezwemmen 😉