De week van ROSA


17 tot 24 maart 2019

ROSA is niet alleen aanwezig in de raadzaal. Wij zijn regelmatig te vinden bij werkbezoeken, informatiebijeenkomsten, gesprekken met burgers en organisaties, alsook bij allerlei andere bijeenkomsten, evenementen en vergaderingen van bijvoorbeeld stichtingen,(belangen)verenigingen en actiegroepen, in heel Zaanstad.

 

start crowdfunding Fronik

  • Wij waren aanwezig bij de start van de crowdfunding voor de Fronik Buurtboerderij. Binnen een uur was er al € 11.000 binnen voor de hoognodige verbouwing van de stallen voor de dieren!

 

 

  • In het Huis van Hilde in Castricum spraken we over het ROSA-plan voor Landschapspark De Crommen Ye.
    Er worden steeds meer mensen enthousiast!

 

benefiet Koogerpark

  • Bij het benefietconcert voor het Koogerpark in De Groote Weiver genoten we van een veelvoud aan Zaans muzikaal talent.

 

 

 

 

 

 

 

  • Tijdens de raadsvergadering dienden we, samen met de PvdA, D66, PvdD en VVD een motie in over straatintimidatie, waarmee we o.a. verzochten om de APV aan te passen, zodat (seksuele) straatintimidatie strafbaar wordt. En om een voorlichtingscampagne op te zetten, waarbij in samenwerking met partners de bewustwording van de effecten van (seksuele) straatintimidatie in Zaanstad worden vergroot.

 

presentatie Eilanden van Hain

  • We waren present bij de presentatie van de plannen voor de ‘Eilanden van Hain’ in het Trias in Krommenie – en we blijven knokken voor een herinneringsteken voor de Romeinse wachttoren!

 

 

 

 

 

 

 

opening toeristisch seizoen

  • Tot slot mochten we, op een prachtig Antwerps schip van Taets, bij de opening van het toeristisch seizoen door Stichting Marketing Zaanstreek aanwezig zijn.