Bericht van de ROSA-fractie


We beleven momenteel een onzekere en zware periode. Het virus dat de wereld in zijn greep heeft, raakt ook de levens van alle Zaankanters. De fractie van ROSA heeft veel respect voor de mensen die nu onze samenleving draaiende houden. Op hen wordt een zwaar beroep gedaan, en ze laten ons niet in de steek.
Daar mag wel iets tegenover staan. Iedereen kan helpen, simpelweg door verstandig te blijven. Door zich aan de voorschriften te houden, door geen nepnieuws te verspreiden, door het ego opzij te zetten en vooral te doen wat goed is voor de ander. Door naar elkaar om te zien.
 
De fractie van ROSA spreekt het volle vertrouwen uit in burgemeester Jan Hamming en zijn medewerkers. Op het stadhuis wordt nu met man en macht gewerkt om de stad overeind te houden. Dat de raad daarbij even een stap terug moet doen, is niet meer dan logisch. Maar wij volgen de gebeurtenissen nauwgezet en proberen ons steentje bij te dragen, zonder daarbij de mensen op de werkvloer voor de voeten te lopen.
 
Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke moed. Van iedereen. Het is wrang dat we de viering van 75 jaar vrijheid zullen moeten uitstellen. Maar de huidige crisis biedt ons ook de kans om boven onszelf uit te stijgen, precies zoals Zaankanters dat driekwart eeuw geleden konden.
 
Wij wensen alle Zaankanters sterkte, gezondheid en wijsheid toe. En als wij als fractie van ROSA iets voor u kunnen betekenen, weet u ons te vinden.