Categoriearchief: Debatten en lezingen

Symposium ‘Cultuur clusteren, een vloek of een zegen?’

P1000342Op zaterdag 28 maart gingen tijdens het door ROSA georganiseerde symposium in filmtheater De Fabriek politici en betrokken en bezorgde Zaankanters met elkaar in debat over het nog te bouwen cultuurcluster bij het station in Zaandam en de toekomst van de cultuur in Zaanstad.

Lees verder Symposium ‘Cultuur clusteren, een vloek of een zegen?’

Wat en waarom stemmen op 18 maart

Op 18 maart zijn de verkiezingen voor de provinciale staten en de waterschappen. Maar weinig mensen weten welke besluiten er door de provincie worden genomen, het belang wordt vaak onderschat. Een stem voor de provinciale staten is van belang, ook voor de Zaanse kiezer. ROSA organiseert daarom op 11 maart een bijeenkomst in de Wormerveerse Vermaning. Prodemos, huis voor democratie en rechtsstaat geeft op leuke wijze informatie over de provincie en haar taken. Aansluitend gaan kandidaten voor de Provinciale Staten, allen afkomstig uit de Zaanstreek, met elkaar in debat. Aanwezig zijn kandidaat-Statenleden van de SP, de Piratenpartij, D66, CDA, CU/SGP, Ouderpartij Noordholland en de Partij voor de Dieren. Hiernaast zijn jongeren van debatteams op scholen voor het debat uitgenodigd evenals de Zaanse lokale partijen. Na het debat is er mogelijkheid na te praten met de kandidaat-Statenleden.

U bent welkom, toegang is gratis.
Aanvang 19.30 uur (zaal open 19.15 uur)

Lees verder Wat en waarom stemmen op 18 maart

Themabijeenkomst tijdelijke woonvormen

Over leegstand, flexibele huurcontracten, huurrechten, antikraak, oplossingen en valkuilen

Datum: woensdag 22 oktober 2014
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Slachthuisstraat 67, (voormalig schoolgebouw’t Anker), Zaandam
Iedereen welkom, toegang gratis

1 mei-viering

Ieder jaar besteedt ROSA aandacht aan de Dag van de Arbeid. Op  1 mei organiseert ROSA, samen met GroenLinks, de PvdA en de SP, een avondvullend programma met een lezing of debat en muziek.

In 2012 was Ciska Dresselhuys te gast. In 2013 vertelde Rob Hartmans over de geschiedenis van de ‘rooie’ Zaanstreek. De avond werd feestelijk afgesloten met muziek van Skunkaholic en dj Haas.

Jean-Paul Close vertelt over zijn kijk op de crisis

Politieke vereniging ROSA wordt een beetje moe van de treurigdoenerij rondom de crisis en heeft daarom op woensdagavond 10 april Jean-Paul Close uitgenodigd om een andere en vrolijker kant van de crisis te schetsen. Jean-Paul, voorheen CEO voor Philips in Zweden en Spanje, legt op een boeiende manier uit dat de crisis volgens hem ook vele kansen biedt.
De avond vindt plaats in de informele setting van
Café Fabriek in Zaandam (Jan Sijbrandsteeg 12).
Inloop 20.30 uur, aanvang 20.45 uur,
Gratis entree 

Lezing door Roel van Duijn op woensdag 7 november

DiepvriesfiguurRoel van Duijn is bekend als een van de oprichters van de provo- en kabouterbeweging. De binnenlandse inlichtingsdiensten hebben dikke stapels dossiers over hem opgebouwd. Van Duijn strijdt al jaren om zijn dossiers in te kunnen zien. Over deze strijd schreef hij een boek: “Diepvriesfiguur”. Op 7 november vertelt Van Duijn naar aanleiding van zijn boek in de Groote Weiver, om 20.00 uur. Toegang gratis.

Roel v Duijn flyer