ROSA presenteert verkiezingsposters


Al sinds 1998 worden onze verkiezingsposters gemaakt door lokale kunstenaars, deze keer door Kinga Wieczorek.
Wij vinden ze in elk geval prachtig mooi geworden!

We vroegen Kinga zelf om de schilderijen, die aansluiten op onze slogan “Zaans, Groen en Sociaal”, toe te lichten:

“De werken moesten kleurrijk zijn. Kleurrijk betekent voor mij echt in regenboogkleuren. Af en toe maak ik kleine schilderijtjes die ik “tussen abstractie en realiteit” noem. Vele achtergronden met een “basistekening” die de fantasie van een toeschouwer op gang laat komen. Een kijker kan zelf het verhaal toevoegen door in te stappen in deze mystieke wereld.

Zaans – Veel Zaankanters beschouwen De Adelaar als een symbool van de Zaanstreek. Hij komt bovenop, beschermt… Het is onverwoestbaar erfgoed. Iedereen kent het verhaal uit de oorlog.
Groen – In de Zaanstreek hebben we een mooi natuurgebied: De Kalverpolder.
Ik heb voor een nachtlandschap gekozen omdat het werk is gemaakt in de tijd van “Nacht van de Nacht” – een evenement waar lichtvervuiling in beeld gebracht wordt.
Sociaal – Natuurlijk kan het woord ‘sociaal’ op meerdere manieren gezien worden. Als ik het woord “kleurrijk” toevoeg zie ik meteen spelende kinderen. Kinderen zijn onze toekomst, wordt heel vaak gezegd. Spelenderwijs leren we juist hoe we met andere mensen omgaan, hoe we problemen oplossen. Het is de tijd voor het ontwikkelen van onze sociale vaardigheden.”

Kinga Wieczorek, Foto: Rob Verweij

Kinga is In 2008 cum laude afgestudeerd aan het Lyceum voor Beeldende Kunsten te Zielona Góra in haar geboorteland Polen.

Behalve fraaie schilderijen maken geeft zij schilderlessen, is zij curator van de tentoonstellingen in Café de Fabriek in Zaandam en Secretaris van Tengel.

Meer werk van Kinga Wieczorek is te zien op haar website.

 

 

De vormgeving van ons logo en de posters lag in de deskundige handen van de, vanzelfsprekend ook Zaanse, ontwerper en webdesigner
Hanneke de Graaf.