Categoriearchief: (Ludieke) acties

De Zaense Zes-tonner

P1000597Zaterdag 22 augustus deed, in het kader van het grootse Amsterdamse evenement Sail, een deel van het varend erfgoed Zaanstad aan. De vloot voer van Amsterdam over de Zaan naar de Zaanse Schans, waar admiraal Faber rond half drie de vlootschouw afnam. Uniek in deze vloot is De Zaense Zes-tonner, een uniek smallship dat in tegenstelling tot de andere schepen alleen in Zaanstad te zien was.    Lees verder De Zaense Zes-tonner

Roze czaar, mooi gebaar

Czaar Peter breedMet het oog op de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in het Russische  Sotsji is het Zaandamse standbeeld van Czaar Peter vandaag voorzien van toepasselijke kleding. ROSA gaf de czaar een roze mantel en een regenbooghoed, in reactie op de anti-homowetgeving van Rusland.

 

Filmpje: Czaar Peter in regenboogkleuren

Lees verder Roze czaar, mooi gebaar

FEEST!

agenda_36_186473119223 november 2013
FEEST!
Kick-off campagne, presentatie + veiling verkiezingsposter en muziek
De Groote Weiver
Industrieweg 1a, Wormerveer
Aanvang 21.00 uur (zaal open 20.30 uur).
Entree â € 4 (kaarten te koop aan de deur)

Feestelijke onthulling Klaas Risstraat in Westzaan


Klaas Ris (uit zilveren album huwelijk H. Gerhard, 1883)Zaterdag 25 mei organiseerden Dorpscontact Westzaan en de Westzaanse gemeenschap een feestelijke onthulling van drie nieuwe straten in Westzaan: de Willem Jansenstraat, de Jaap de Boerstraat en de Klaas Risstraat.

In 2001 pleitte ROSA voor een blijvende herinnering aan Klaas Ris in Westzaan, zijn geboorteplaats. Dit idee werd door de gemeente omarmd. In 2009 publiceerde ROSA een boekje over Klaas Ris en onthulde ze symbolisch een straatnaambord. Nu, in 2013, hangt dat bord dan eindelijk op zijn plek. Lees verder Feestelijke onthulling Klaas Risstraat in Westzaan

De cultuurkluts kwijt?

Tekening cultuurclusterCultuurcluster bij het station? Hoezo…..het is er al!
ROSA presenteert een alternatief voor het plan een cultuurhuis te bouwen bij het station Zaandam. Klik om het plan te bekijken.