Aandacht voor het kleine


Het zijn allemaal niet van die interessante dingen die de Zaanse pers halen, maar ze zijn wel illustratief voor klein leed.
ROSA houdt zich niet alleen maar bezig met grote zaken als het Cultuurcluster, de Zaanbrug of het Hembrugterrein. Regelmatig worden we ook benaderd over kleinere zaken die in de Zaanse buurten spelen. Waar inwoners zelf hebben geprobeerd een oplossing te bewerkstelligen, maar waar zij op een muur van bureaucratie stuiten.

Neem bijvoorbeeld bijgevoegde foto, gemaakt in Koog aan de Zaan op het Troelstraplein; een herinrichting van de openbare weg. Waar voorheen de veel gebruikte steeg rechtdoor liep tot de weg is nu een parkeerplaats gekomen. Niet zo slim vinden wij van ROSA, want dit betekent dat voetgangers en fietsers zich nu óf tussen de auto’s moeten doorwurmen óf naar links of rechts gedwongen worden.
(Wel een voordeel voor de automobilist: Er is nu aan deze kant van dit stukje straat één extra parkeerplaats bijgekomen!)

In de voortdurende strijd tussen extra plekken voor auto’s, of speelruimte voor kinderen / groen / ruimte voor voetgangers en fietsers zegt ROSA, zeker in dit geval:
Gemeente, breng dit terug zoals het was!