De week van ROSA – 30 juni tot 7 juli


 

 

Op bezoek bij het Jongerenloket

Als welkome afwisseling op schriftelijke stukken zijn wij als ROSA graag in het veld om eerstehands informatie in te winnen. Afgelopen vrijdag brachten wij een bezoek aan het Jongerenloket aan de Vinkenstraat in Zaandam. 

Het jongerenloket biedt jongeren die willen volop mogelijkheden om écht verder te komen. Cursussen, trainingen, school- en stageplekken en begeleiding naar werk. Onze complimenten voor de gedrevenheid van de medewerkers om een passend aanbod te verzorgen! 

Aandachtspunten blijven bepaalde kwetsbare groepen en het gebrek aan passende woonruimte voor jongeren, die om wat voor reden dan ook niet meer thuis kunnen wonen. 

 

Social media training

Met enkele raadsleden volgden wij een interne workshop social media. Wij kregen complimenten voor het aantal volgers van de ROSA facebookpagina en de goede foto’s! Sowieso zijn wij als fractie heel trots op onze eigen(wijze) huisstijl en heldere informatievoorziening.

Toch kan het altijd beter: ook jullie tips horen we graag! Daarnaast kan iedereen helpen om ROSA nieuws beter te verspreiden. Delen, liken en uitnodigen moedigen we daarom van harte aan!

 

Werken en meedoen: goed nieuws over participatie

Afgelopen week is de begroting van het participatiebedrijf Werkom besproken in de Raad. Ook heeft onze wethouder Natasja Groothuismink, portefeuillehouder Werk & Inkomen, een update gegeven over de zogenaamde participatieopgave. We zijn blij met de positieve ontwikkelingen en de brede focus op participatie. Meedoen is wat ROSA betreft heel belangrijk, al kan dit helaas niet altijd door middel van betaald werk. Wij hopen dat nog meer bedrijven in de toekomst mogelijkheden voor mensen creëren om mee te doen en dat onze waardevolle vrijwilligers gemotiveerd bezig blijven om onze stad elke dag weer een stukje mooier te maken!

Meer informatie over de stand van zaken Participatieopgave in deze Raadsinformatiebrief.