De week van ROSA – 31 maart tot 7 april 2019


31 maart tot 7 april 2019

Bezoek brandweer

Deze week zijn we met de raad op stap geweest naar de brandweer in Zaandam. Hier zijn we meer te weten gekomen over de aanpak van de brandweer, GGD en GHOR in de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.

Netwerken blijkt belangrijk en de intocht van de Sint was een goede oefening!

Brandveiligheid in o.a. seniorencomplexen blijft een aandachtspunt.

 

 

Geen grap

Dit jaar besloten we op 1 april een grap uit te halen door geen grap uit te halen. Ons verhaal over de ontdekking van een ‘onbekende’ bunker in Zaandam was 100% waar. Niet iedereen begreep deze vorm van humor, maar gelukkig kwam er ook een aantal heel nuttige reacties. We weten nu dat het bunkertje een zogenaamde tobruk is, door de Duitsers gebouwd in 1943 en daardoor, zeker voor de Zaanstreek, nogal bijzonder. Binnenkort brengen we een volledig rapport uit.

Zaanse Schans

ROSA heeft gepleit voor vaststelling van de Ontwikkelstrategie Zaanse Schans, tijdens het Zaanstad beraad.
Helaas is er momenteel geen raadsmeerderheid voor dit plan. Er wordt nu een mediation-traject opgestart.

Rollenspel

Op donderdag speelden we in de raadzaal een politiek rollenspel met leerlingen van het Pascal College. Het ging er weer stevig aan toe en andermaal werd duidelijk dat politiek frustrerend kan zijn: ‘Het is niet eerlijk! Die andere partij is met meer!’

Zaanse inspiratie

Vrijdagochtend kwam de gemeente Alkmaar kijken naar de herontwikkeling op de Zaanoevers, ter inspiratie voor hun eigen project in de Kanaalzone.

Varend over de Zaan vertelde Hans Kuyper gloedvol over de lokale historie en hoe je die kunt vertalen naar nieuwbouw.

Hopelijk levert dat straks in Alkmaar ook een levendige waterkant op!

 

 

 

 

Ledenvergadering

Tot slot was het deze week weer tijd voor de ledenvergadering van ROSA.
Leden krijgen altijd een uitgebreid halfjaar-overzicht van de activiteiten van de fractie. Dit overzicht werd, tezamen met andere zaken, zoals gebruikelijk besproken met onze leden. Na afloop borrelen we altijd nog even gezellig na.
Leden van ROSA zijn (naar eigen keuze) welkom op onze ledenvergaderingen. Zij praten, en beslissen, mee over ons beleid en verkiezingsprogramma. Lid worden van ROSA kan al vanaf €15 per jaar!