De Zaense Zes-tonner


P1000597Zaterdag 22 augustus deed, in het kader van het grootse Amsterdamse evenement Sail, een deel van het varend erfgoed Zaanstad aan. De vloot voer van Amsterdam over de Zaan naar de Zaanse Schans, waar admiraal Faber rond half drie de vlootschouw afnam. Uniek in deze vloot is De Zaense Zes-tonner, een uniek smallship dat in tegenstelling tot de andere schepen alleen in Zaanstad te zien was.   

ROSA is heel erg vóór cultuur en vindt dat elke cent die daarvoor beschikbaar is ook aan de kunst zelf ten goede moet komen.

Dus geen cultuurgeld naar PR-feestjes als Stad aan de Zaan.
En dus geen cultuurgeld naar een Cultuurcluster, maar investeren in bestaande gebouwen.

In totaal kosten de activiteiten van Stad aan de Zaan € 600.000. Een deel hiervan is afkomstig uit de cultuurpot. Waaraan die zes ton precies wordt besteed is niet duidelijk.

ROSA is voor duidelijkheid en ROSA vindt Sail een prachtig evenement. Zaanstad moet op allerlei manieren op de kaart worden gezet – maar vooral niet ten koste van het toch al zo karige budget voor cultuur. Op 22 augustus voeren wij daarom met de Zaense Zes-tonner mee om iedereen duidelijk te maken hoe dat eruit ziet: zes ton in het water!

Lees meer over het standpunt van ROSA over de subsidie voor Stad aan de Zaan en Sail:

https://www.rosa-zaanstad.nl/nieuws/schriftelijke-vragen-sail-2015/

http://www.rosa-zaanstad.nl/nieuws/twijfels-subsidie-sail/

https://www.rosa-zaanstad.nl/nieuws/rosa-en-de-bootjes/

Flyer Sail 22 augustus ROSA