Fractie ROSA extra gemotiveerd aan de slag


Niet in het College, wel met nog meer vuur in de bres voor Zaanstad. Dat is kort samengevat de wijze waarop de ROSA-fractie na de verkiezingen aan de slag is gegaan. Dat is ook wat de Zaanse kiezer vraagt, want niet voor niets is ROSA van twee naar drie raadszetels gegaan.

Fractievoorzitter Ruud Pauw: “Oppositie voeren is belangrijker dan ooit, want in feite zien we straks weer zo ongeveer de oude situatie in het College van B&W en in de gemeenteraad. Dus zowel de winnaars als de verliezers blijven zitten waar ze zitten. Dat betekent dat wij ons uiterste best gaan doen om desondanks de boel in beweging te krijgen en ons progressieve geluid duidelijk te laten horen. Hij doelt daarbij onder meer op de volgende punten: behoud van de sociale voorzieningen, ontzien van de minima, het onverminderd streven naar een klimaatneutraal Zaanstad in 2020, verbetering van het culturele klimaat, het openhouden van buurthuizen en bibliotheken en nog veel meer.

De fractie van ROSA bestaat sinds 26 maart uit Ruud Pauw (voorzitter), Natasja Groothuismink en Aad Verburg (fractieleden) en Mariska Schuttevaàªr (steunfractielid).