Rebelse Stad met nagesprek Sara Stolk in De Fabriek


REBELSESTAD_70x100_NLFilmtheater DeFabriek organiseert in samenwerking met politieke vereniging ROSA op vrijdag 17 april een vertoning van de film Rebelse Stad. Sara Stolk-Duijs, geboren in Zaandam en Provo van het eerste uur, zal bij de film aanwezig zijn en na afloop vragen beantwoorden. Sara was getrouwd met Zaandammer en Provo-oprichter Rob Stolk (hij overleed in 2001), zij  trouwden in oktober 1965 in stijl in Zaandam, compleet met wit spijkerpak en witte fietsen.

Rebelse Stad laat zien hoe een klein groepje jongeren in het Amsterdam van de jaren zestig met anarchistisch elan en ludieke acties de macht uit haar tent lokt, politie en burgemeester tot wanhoop drijft, de jeugd een eigen stem geeft en Nederland voorgoed verandert. De film bevat uniek filmmateriaal uit die jaren en laat de periode herleven waarin naoorlogse jongeren vrijheid proeven en zich proberen los te maken van God en Gebod van de generaties voor hen. Provo bestond maar twee jaar, maar Nederland was voorgoed veranderd. Veel van wat we nu als vanzelfsprekend beschouwen begon in die jaren.

Aanvang van de film is 19.00 uur, het nagesprek met Sara Stolk-Duijs is direct na afloop van de film. Reserveren kan bij DeFabriek: www.de-fabriek.nl, 075-6311993 of info@de-fabriek.nl en via BelBios: 0900-0989. Een kaartje kost € 8,50. DeFabriek is te vinden aan de Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam.

Meer informatie over de film: www.rebelsestad.nl