ROSA, GroenLinks en SP gaan lijstverbinding aan


ROSA, GroenLinks en de SP gaan voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart een lijstverbinding aan.  â€˜Wij willen de kans zo groot mogelijk maken om extra restzetels binnen te halen voor een sociaal en links Zaanstad, aldus de lijsttrekkers Laport (GroenLinks), Zoomermeijer (SP) en Pauw (Rosa).

Partijen die een lijstverbinding aangaan, hebben na de verkiezingen meer kans op het krijgen van een restzetel.  GroenLinks, SP en Rosa doen uiteraard onder hun eigen naam en met een eigen verkiezingsprogramma mee aan de verkiezingen. Lijsttrekkers: met deze lijstverbinding laten we zien dat we eventuele restzetels liever terecht zien komen bij partijen waar we ons verbonden mee voelen’.
‘Naast verschillen tussen de drie partijen delen we de mening dat het, zeker in tijden van bezuinigingen, van belang is om ons in te zetten voor de kwetsbaren in de Zaanse samenleving, aldus de drie lijsttrekkers. De partijen spreken de hoop uit dat door middel van deze lijstverbinding dat geluid na 19 maart nog krachtiger verwoord wordt in de gemeenteraad van Zaanstad en daarmee omgezet kan worden in daden.