ROSA pimpt Kogertunnel


Met plezier hebben een aantal leden van ROSA een Zaanse strip gemaakt. Deze biP1030641jzondere richtingaanwijzer is te zien (bewonderen mag) in de Kogertunnel.

Men neme de Zaanse ROSA-uitgangspunten: groen, gelijk, geluk, een in een container gevonden platen board, verf en wat kwasten en wP1030643at goedgehumeurde mensen. Twee man tekenen en zagen (met de decoupeerzaag) een rits Zaanse onderkomens. Vervolgens worden deuren, ramen en daklijsten ingetekend, om op een zonnige dag ingekleurd te worden door enthousiaste ROSA-leden. En de Zaanse strip is een feit. Vandaag 7 juni werd dit kunstwerk op vakkundige wijze in de Kogertunnel bevestigd.  

Dagelijks komen er vele toeristen naar de Zaanstreek, van wie de meesten de Zaanse Schans bezoeken. Een deel van deze bezoekers arriveert per trein en  hun eerste kennismaking met Zaanstad is station Koog/Zaandijk. En dit station is niet bepaald uitnodigend, en de stationstunnel zelfs ongezellig en kaal.

De gemeente heeft inmiddels de Stationsstraat flink opgeknapt, maar de stationstunnel valt daarbij flink uit de toon. Tijd om hier iets aan te doen, vindt ROSA. ROSA-leden maakten daarom een prachtige versiering die vanaf 7 juni in de tunnel te zien is.

Onlangs lanceerde ROSA haar visie op toerisme, (te lezen op onze website) die positief werd ontvangen door de Raad en het College. Onze actie in de tunnel sluit goed aan bij deze visie. Zaanstad moet meer werk maken van het toerisme en een veel groter deel van de stad aantrekkelijk maken voor bezoekers.

Met dit kado aan de tunnel en aan de bezoekers ervan draagt ROSA alvast haar steentje bij.