ROSA, PvdA, D66, en GroenLinks zetten Zaanse crowdfunding tegen kolencentrale kracht bij


In de Zaanse raadsvergadering van 6 april is een motie aangenomen om bestuurlijke druk op te voeren om sluiting van de Hemweg centrale te bespoedigen.

ROSA, D66, PvdA en GroenLinks willen dit initiatief verder kracht bijzetten door een bijdrage te leveren aan de crowdfundingsactie die rond de centrale is opgestart. Doel van de crowdfundingsactie is het gezamenlijk opkopen van de Hemwegcentrale.  

Sluiting van de Hemwegcentrale is belangrijk, omdat een kolencentrale de meest vervuilende manier van energieopwekking is. Deze kolencentrale zorgt voor enorme CO2 uitstoot en veroorzaakt slechte luchtkwaliteit. Belangrijk voor Zaanstad is dat de luchtkwaliteit in ons dichtbevolkte gebied met veel industrie en wegen een kwaliteitsverbetering nodig heeft. De gezondheid van Zaankanters verdient extra aandacht en deze kolencentrale speelt hierin een belangrijke rol, ook al ligt de centrale in Amsterdam.

In overleg met hetekolen.amsterdam is daarom een Zaanse crowdfundingspagina toegevoegd, donaties kunnen worden gedaan via wijwillenhemweg.nl

Vind je dit ook belangrijk? Wil en kan je hier een bijdrage voor missen? Sluit je dan aan bij dit initiatief.

Meer over de Hemweg-centrale schreven wij hier: https://www.rosa-zaanstad.nl/nieuws/motie-sluiting-kolencentrale-hemweg/#more-1543

Ruud Pauw (ROSA): Het betreft de meest vervuilende centrale van Nederland
Sanna Munnikendam (D66): Wij werken graag mee aan deze crowdfundingsactie.
René Tuijn (PvdA): Als raad zouden wij gezamenlijk willen bijdragen aan het initiatief “wijwillenhemweg.”
Paul Laport (GroenLinks): Zoals mijn neefje vroeger zei: “Kijk, vieze wolkenmakers.”

Belangrijke noot: Zoals gebruikelijk bij een crowdfundingsactie kun je je donatie weer terugkrijgen als het uiteindelijk – om welke reden dan ook – niet lukt om het beoogde doel te halen. Ook bij onze actie is dat het geval.

Crowdfunding:       hetekolen.amsterdam/zaanstad
Donaties:         wijwillenhemweg.nl