ROSA wint licht en houdt 4 zetels


Wij zijn heel blij met, en dankbaar voor, alle Zaanse stemmen op ROSA!

De afgelopen vier jaar hebben wij mooie resultaten geboekt in de raad en dat is kennelijk niet onopgemerkt gebleven. De winst is deze keer, met 0,7%, niet heel groot, maar feit blijft dat ROSA ook nu weer niet heeft verloren. We groeien gestaag sinds 1998 en zo is het elke vier jaar feest.
Een kleine domper op de feestvreugde is de bedroevend lage opkomst van 44,8 procent, voor ons reden om nog meer in te gaan zetten op het betrekken van jongeren bij onze mooie democratie.

Onze grote dank gaat ook uit naar alle vrijwilligers die met de campagne hebben geholpen. Er zijn duizenden flyers rondgebracht, mensen hebben dagenlang flyers op straat uitgedeeld, er is een geweldig cultureel festival georganiseerd, mensen zijn dag en nacht met de Pr bezig geweest, er is op ludieke wijze omgeroepen, er werd een mooie veiling georganiseerd… En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

En nu gaan wij keihard aan de slag om Zaanstad de komende vier jaar Zaans te houden en om onze mooie gemeente groener en socialer te maken!