Tafel van ROSA in Wormerveer en Krommenie


Een klein tiental bewoners ging op 30 oktober in gesprek met ROSA-raadsleden Ruud Pauw en Natasja Groothuismink. De aanwezigen maken zich zorgen over het gemeentelijk beleid dat op alle fronten de aandacht, middelen en gelden richt op de stad: “De stad stadser en de dorpen dorpser”. Hierdoor dreigen essentiële voorzieningen in de dorpen verloren gaan. Middelen om bijvoorbeeld het unieke karakter en het bijzondere winkelbestand van de Wormerveerse Zaanbocht in stand te houden ontbreken. ROSA ziet deze ontwikkeling ook en maakt zich sterk om dit tij te keren.

Ook werden ernstige bedenkingen geuit over de zorgsector. Welke zorgvragen bereiken de overheid niet? Hoeveel meer kunnen de overbelaste mantelzorgers nog belast worden? Het doorschieten van werken met vrijwilligers die echter aanwezigheidscontracten moeten ondertekenen laat zien hoe ook hier de bezuinigingen voor rare situaties zorgen.

De aanwezigen stelden het verder op prijs  bijgepraat te worden door de raadsleden over de Zaanse politiek en de bezuinigingen die het rijk afwentelt op de gemeenten.

Ook bijpraten met ROSA? 27 november staat de Tafel van ROSA in Westzaan. De Tafel bij jou in de buurt? Neem contact op!