Team ROSA in Grote Zaanse Geschiedenisquiz!


zaanse-geschiedenisquiz-2016Op vrijdag 7 oktober vindt er in de raadszaal een (in meerdere opzichten) historische veldslag plaats. Om te vieren dat de befaamde Zaanse Encyclopedie van vader en zoon Woudt online beschikbaar komt, organiseert het Gemeentearchief Zaanstad, in samenwerking met Vereniging Zaans Erfgoed en Uitgeverij Noord-Holland,  de ‘Grote Zaanse Geschiedenisquiz’. Meteen na de aankondiging van dit bij voorbaat al legendarische evenement stroomden de aanmeldingen binnen, met als gevolg dat vijftien teams van maximaal vijf personen zullen strijden om de prijzen.  

En wat voor teams! De erfgoedverenigingen en musea zijn sterk vertegenwoordigd, de Zaanse gidsen doen mee, er zijn Doopsgezinden, forenzen en geboren Zaankanters. Er heeft zich zelfs een fietsclub gemeld. En binnen die teams, op het oog redelijk eerlijk verdeeld, vinden we de crème de la crème van de Zaanse (amateur)historici terug. Dit wordt niet zomaar een gezellig vrijdagmiddagkwisje, dit wordt een episch gevecht!

Vreemd genoeg heeft de Zaanse politiek maar een bescheiden inbreng. Er is weliswaar een team van drie oud-wethouders, maar geen enkele partij in de raad heeft het aangedurfd zich op te geven.

Dat wil zeggen, geen enkele – behalve ROSA!

Natuurlijk is ROSA wel vertegenwoordigd. De lokale partij die zich als geen ander inzet voor behoud van het erfgoed en de versterking van de Zaanse identiteit stuurt zelfs een zeer zware delegatie om de zware concurrentie het hoofd te kunnen bieden. Fractievoorzitter Ruud Pauw, steunfractielid Hans Kuyper, oud-raadslid Erik Schaap en houtbouwexpert Bart Nieuwenhuijs zullen het rode vaandel hooghouden.

Het ROSA-team maakt natuurlijk een kans. Maar makkelijk zal het niet worden. Kom daarom in groten getale naar het stadhuis om de mannen in corduroy  die zeer noodzakelijke steun te geven. Vanaf 15.00 uur is de raadszaal geopend. Maar wees er snel bij, want vol is (in dit geval nou eens echt) vol.

Aanmelden en meer info: Website van het stadsarchief Zaanstad