Viering Dag van de Arbeid


Rood aan de Zaan 4

Zondag 1 mei viert ROSA, samen met de SP, GroenLinks en de PvdA, de Dag van de Arbeid in de Stoomhal in Wormer, Pakhuisplein 44.
Aanvang: 15.30 uur

ROSA besteedt jaarlijks aandacht aan de 1 mei-viering. Andere jaren deden wij dat (ook soms in eendrachtige samenwerking met andere partijen) door middel van een lezing, een debat, muziekoptredens, een prijsvraag of een film. In 2017 kwam daar de Zaanternationale, oftewel de Zaanse Internationale, uit voort, geschreven door Zaankanter Co Rol.

Programma 1 mei 2022

Merijn Oudenampsen Back to the roots juist nu (vanuit Brussel op een groot scherm)

Merijn Oudenampsen (1979, Amsterdam) is socioloog en politicoloog. Hij is als postdoc verbonden aan de UvA, waar hij onderzoek doet naar de politieke geschiedenis van het neoliberalisme in Nederland.

New moon orchestra

FluXus is september 2020 samen met Taalcafé de Sluis en de Zaanse componist Arthur Wagenaar met het New Moon Orchestra gestart: een orkest dat diversiteit omarmt en tot haar kracht maakt. In het New Moon Orchestra spelen Nederlanders en nieuwkomers, jong en oud en amateurs en professionals met elkaar. Zij spelen muziek uit de hele wereld, op instrumenten uit de hele wereld en in alle stijlen van klassiek tot meezingers. Speciale aandacht is er voor de Internationale.

Verhalen over 1 mei

Vanuit de verschillende aanwezige partijen vertellen leden wat 1 mei voor hen betekent.

Arie Lemsfonds: toekenning fondsen aan geadopteerde projecten

Het Zaanse Arie Lemsfonds steunt dit jaar muziekvereniging Onderling Genoegen uit Krommenie en de (T)huiswerkklas van Taalcafé de Sluis. In 2021 organiseerde het fonds activiteiten om geld voor deze projecten op te halen. Tijdens 1 mei worden de fondsen aan beide organisaties overhandigd.

Initiatief Rode stadswandeling Zaanstreek

Hans Leeuwenkamp vertelt over zijn initiatief voor een Rode stadswandeling door de Zaanstreek.

Amma Assante


Amma Assante is een Nederlands politica en bestuurder en voorzitter van de Landelijke CliëntenRaad (LCR). De LCR is de stem van mensen die een uitkering hebben, geen werk (meer) hebben of op een andere manier hulp nodig hebben van de overheid.


Iedereen is van harte welkom!