Categoriearchief: Notities en rapporten

Toerisme en de (verre) toekomst

Vanavond heeft ROSA haar visie op het toerismebeleid aangeboden aan de burgemeester en de raad. In dit stuk, ‘Over trots, toerisme en de toekomst’, is een groot aantal plannen van onszelf en anderen bijeengebracht met de bedoeling de discussie wat concreter te maken. Maar belangrijker nog: er is een poging gedaan het ‘verhaal’ van de Zaanstreek duidelijk op te schrijven.

Er wordt zo vaak gezegd dat we ‘ons verhaal moeten uitdragen’, dat streekmarketing pas goed lukt ‘als je een helder verhaal hebt’. Daar is iedereen het ondertussen wel over eens, en nu staat dat verhaal dan eindelijk op papier, positief verwoord en vol brede vergezichten – maar met ook af en toe een lekkere sneer om de lezer wakker te houden. Precies zoals u dat van ROSA gewend bent.

Alleen al de aankondiging van het stuk heeft iets opgeleverd: begin februari komt het college dan met het reeds lang aangekondigde eigen stuk naar de raad. Hopelijk kunnen we dan ook nog Stad aan de Zaan evalueren (dat had al in november zullen gebeuren), zodat we helemaal klaar zijn voor de zomer – van 2017.

Lees de volledige visie hier: Visie ROSA toerisme