wie is ROSA?

Fractie

Ruud Pauw, fractievoorzitter
RuudIn 1960 werd ik geboren in Wormerveer. Hier beleefde ik ook mijn jeugd. De Zaan was er bijna iedere dag. Vissen. De bouw van de Zaanse Schans waar ik met mijn opa ging kijken. Er was altijd wat te beleven. Met een bootje of vlot het Guisveld in. Zwemmen in de Nauernasche Vaart. Hier moet de basis gelegd zijn voor mijn liefde voor de streek. Later vooral veel werken in de talrijke fabrieken die langs de Zaan zo talrijk waren. Er was altijd werk. Maar ik zag het ook veranderen. Langzaam verdween het unieke van de Zaanstreek. Zaanstad begon steeds meer te lijken op alle andere steden. Vele fabrieken gingen dicht. Er kwamen nieuwbouwwijken die in niets aan de Zaanstreek deden herinneren. We zagen het veranderen en toen besloten we in 1995 ROSA op te richten. Een ambitieuze partij waarvoor ik in 1998 in de raad kwam en waarvoor ik graag ook de komende vier jaar uw volksvertegenwoordiger wil zijn. Een partij die weet wat er onder de Zaanse bevolking leeft en vooral ook van die bevolking houdt. Samen met u, kiezer, willen wij Zaanstad mooier maken, socialer, gezelliger en cultureler. Werkgelegenheid stimuleren en het milieu verbeteren. ROSA weet wat uw dorp of stad nodig heeft.

Natasja Groothuismink, raadslid 
NatasjaVanaf de oprichting in 1995 ben ik betrokken bij ROSA. In het begin was ik vooral actief in het bestuur. We wilden in Zaanstad een links creatief geluid laten horen en een Zaans alternatief zijn voor de gevestigde partijen.
In 2010 ben ik als raadslid in de gemeenteraad gekozen. Ik heb me voornamelijk bezig gehouden met onderwerpen rond werk en inkomen, cultuur, welzijn en zorg. Allemaal gebieden waar enorm veel verandert en waar constant op bezuinigd wordt. Dat maakt het voor mij extra belangrijk om een kritisch geluid te laten horen en met alternatieven te komen. Hier hebben we de afgelopen jaren hard aan gewerkt en de deze periode wil ik me daar graag weer voor inzetten.
Zelf ben ik een geboren en getogen Zaankanter, ik woon met mijn man en drie kinderen in Krommenie. Buiten mijn werkzaamheden voor ROSA om werk ik met veel plezier als pedagoog in de Zaanstreek.

Aad Verburg, raadslid
AadIn 2004 sloot ik mij als activist aan bij ROSA, omdat dit de enige partij is met een visie die uit de Zaanse samenleving komt en die dit weet te vertalen naar concrete veranderingen. Sindsdien ben ik actief als duo-raadslid voor ROSA en sinds de verkiezingen in 2014 als raadslid.  Wij halen onze expertise uit de Zaanstreek zelf en zijn de ontwikkelingen vaak een stapje voor. Zo maken wij een samenhangend verhaal over de toekomst van Zaanstad en kunnen wij echt werken aan een betere leefomgeving voor de Zaankanters. Dus bij ROSA gaan Zaanse houtbouw en duurzaamheid hand in hand, versterken cultuur en economie elkaar en zijn onze principes leidend als het erop aankomt. Vriend en vijand weet waar wij voor staan en daar ben ik trots op.
Veel van de ideeën die wij op de agenda gezet hebben werden en worden langzaam werkelijkheid. Nu is het tijd om de problemen die vanuit Den Haag op ons afkomen om te zetten in oplossingen.

Mariska Schuttevaar, duo-raadslid 
MariskaAls geboren en getogen Zaanse meldde ik mij in 2013 bij ROSA aan, om te kijken of ik een bijdrage kon leveren aan de verkiezingscampagne van de partij waar ik tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van meet af aan op stemde.
Dat het verkiezingsprogramma van ROSA aansloot bij mijn (politieke) overtuigingen was mij bekend, maar ik had toch een beetje het idee van “die leuke, creatieve partij met de ludieke acties” . Ik was dan ook positief verrast over de enorme inzet van deze groep mensen in de gemeenteraad en manier waarop zij niet alleen vanuit hun hart, maar ook volhardend en met veel verstand van zaken opkomen voor de belangen van Zaanstad en haar bevolking.  Deze partij mag het wat mij betreft voor het zeggen krijgen in Zaanstad en ik zet me er graag voor in om ze daarbij te helpen.
Inmiddels ben ik beëdigd steunfractielid en ik hoop mij nog heel lang voor ROSA in te mogen spannen.

Hans Kuyper, duo-raadslid 

Foto: Feiko Koster
Foto: Feiko Koster

Al meer dan twintig jaar doe ik mijn best Zaankanter te worden en ondertussen ben ik aardig op weg. Behalve dat ik als kinderboeken-schrijver onze streek graag als decor gebruik, ben ik voorzitter van Stichting Oeverloos (organisator van de jaarlijkse Kinderboekenmarkt op de Zaanse Schans) en was ik betrokken bij het opstellen de Zaanse Canon en de Capitoolgids Zaanse Schans. Ik schreef een biografie van molenbeschermer en schilder Frans Mars en samen met Olivier Rijcken maakte ik Sterke Verhalen uit de Zaan voor de schooljeugd. Recent verzorgde ik de teksten voor Acht fantastische dagen in het Zaans Museum en de houtbouwtentoonstelling in het Informatiecentrum Zaanstad. Daarnaast ben ik scheidsrechter bij Hercules Zaandam en Schoolvoetbal Zaanstad Zuid én, laten we dat vooral niet vergeten, vader van twee echte Zaanse jongens!

Ik heb op ROSA gestemd sinds ik in Zaandam kwam wonen en ik ben er trots op nu ook actief mee te doen. ROSA heeft absoluut het beste verhaal voor onze stad. Geloof me maar – ik heb verstand van verhalen.

Krista van Dalen, fractie-assistent
Krista van DalenSinds kort ben ik met veel plezier fractie-assistent en verken ik nieuwsgierig het politieke klimaat van Zaanstad. Met mijn achtergrond in de sociale wetenschappen en organisatiekunde is dit een interessant domein. Daarnaast ben ik stevig verankerd in de praktijk. Al jarenlang werk ik in de zorg, waar ik bezuinigings- en decentralisatie maatregelen op de werkvloer en bij de mensen thuis heb meegemaakt. Ook run ik een evenementenbureau, programmeer ik muziek en organiseer ik op pro-deo basis evenementen in het mooie Wilhelminapark in Wormerveer.

Naast de politieke kleur spreekt de kordate aanpak van ROSA mij erg aan. Ik ben een doener in hart en nieren en merk met verbazing hoeveel processen niet of zonder doelmatigheid plaatsvinden uit macht der gewoonte. Hier stel ik graag vragen over. ROSA deelt deze kritische houding en denkt daarnaast constructief verder, op zoek naar duurzame oplossingen. De onafhankelijke positie van ROSA, waarbij zij niet valt onder een landelijke partij, spreekt mij zeer aan.
Als inwoner van Zaanstad wil ik graag mijn steentje bijdragen om onze mooie streek beter te maken en het goede te behouden. Ik zie in ROSA een daadkrachtige politieke partij die met beide benen midden in de Zaanse samenleving staat. Hier sluit ik mij graag bij aan!

Bestuur

VACATURE, voorzitter van ROSA 

Fleur Poot, secretaris van ROSA 
Fleur 2Toen ik een aantal jaar geleden voor de liefde vanuit Amsterdam naar Zaandam verhuisde heb ik me direct vol in het Zaanse leven gestort. Ik werd vrijwilliger bij filmtheater De Fabriek, ging naar karate-training bij sportschool S. van den Nieuwendijk, schreef samen met mijn lief het boekje ‘Pluut! Ontdek de ziel van de Zaanstreek’ én werd actief bij ROSA. ROSA was als een warm bad, waar ik in korte tijd veel creatieve, bevlogen, betrokken en inspirerende mensen ontmoette.  Inmiddels voel ik me helemaal thuis in de Zaanstreek. Zaanstad heeft veel te bieden. Maar het kan altijd beter en mooier. Daar zet ik me met ROSA met hart en ziel voor in.

Willem Neeft, bestuurslid
WillemIk ben Willem Neeft, ben 52 jaar en woon met mijn vrouw en twee kinderen (16 en 12  jaar) in Wormerveer. Ik ben persoonlijk begeleider bij de stichting Odion en werk in een 24 uurs-voorziening voor verstandelijk gehandicapten in Zaandam.  Naast ROSA en mijn werk ben ik een handige klusser, houd ik van lezen, fietsen en erop uitgaan met het gezin of vrienden.
In 1984 raakte ik via de Kraakbond Zaanstreek-Noord en later De Groote Weiver betrokken bij maatschappelijke en politieke issues.
ROSA werd in die tijd opgericht op het Stuurmanspad in Zaandam. Sinds die tijd ben ik betrokken bij ROSA. Ik ben bestuurslid en het meest houd ik me bezig met ludieke acties zoals nu met de LOS VAST Makelaars.
Hoe houd ik het zo lang uit bij ROSA???? Daar kan ik maar één ding over zeggen: ROSA is de meest veelzijdige, creatieve, Zaanse,  linkse, eerlijke, intelligente en bovenal de meest gezellige politieke partij in de Zaanstreek. Ik zou zeggen join the club!!!

Penningmeester van ROSA : vacature
Overige bestuursleden : vacature

Kandidaten gemeenteraad 2014

zaans groen, zaans gelijk, zaans geluk